Знам че книгата не се избира по корицата. Но какво да се прави за мен визията е важна, не ми ли хареса как изглежда шанс да я прочета почти няма. Същото е и с рецептите. Обикновенно виждам снимката, след това чета продуктите и решавам да я приготвя. Днешната рецепта е от един доста стар брой на Кулинарен журнал, останала незабелязана заради липсата на привлекателна снимка.Не знам защо наскоро ровейки из старите броеве се зачетох в продуктите и ми се стори доста интересна. И ето че реших да я приготвя. Оказа се доста вкусна и изчезна за нула време. Без снимки.
Продукти
1 пакет бутер тесто
2-3 ябълки
захар
мед
канела
прясно мляко ( около 50 мл)
1 млечен шоколад
масло
Приготвяне
Слагате част от бутер тестото в тавичка застлана с хартия за печене. Мажете с малко меко масло и отгоре слагате обелените и нарязани на тънки кръгчета ябълки. Ръсите със захар и канела. Капвате тук-там по малко мед. Отгоре се слага останалото бутер тесто, нарязано на ленти. Пече се до готовност и се залива със шоколада, разстопен в прясното мляко.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар