meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Мексиканска яхния или Чили кон карнаре meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

сряда, 18 март 2015 г.

Мексиканска яхния или Чили кон карнаре

Тази рецепта я имам в списъка под името Мексиканска яхния. Нещо в последно време обмислях да я приготвя най-сетне. В разни блогове попаднах на размисли над Чили кон карнаре и бях в дилема кое да направя по- напред. Обаче като се зачетох в съставките...оказаха се едни и същи. Така че как ще я наричаме не е важно.И така да спомена какво е нужно за да се сготви.Взех я от сайта Мерудия

Продукти

500-600 гр кайма смес ( по оригинална рецепта телешка, но моята половинка не обича телешко какво да се прави)
1 консерва червен боб
2 шепи замразена царевица
2 чушки
1 глава лук
200 мл доматено пюре
1 ч.л. чили на прах ( оказа се че нямам и го пропуснах)
щипка канела
1 ч.л. риган
1 ч.л. сушен магданозка, 
2 моркова
1 консерва бял боб
бульн или зеленчукова подправка

Приготвяне

В малко зехтин запържих чушките, морковите и лукът нарязани на ситно.След това добавих каймата и пържих до готовност. Прехвърлих в подходяща тенджерка и налях вода (гъстотата всеки определя според вкуса си). Естествено не ползвам бульон от кубче , а Маги 10 зеленчука. 2 супени лъжици за голямата ми тенджера. Добавям зеленчуците и подправките и оставям да къкри. Когато поври извесно време добавям доматеното пюре и оставям още 10тина минути. Толкова.

Добър апетит!





Няма коментари:

Публикуване на коментар