Днес се чудех какво да сготвя. Исках да е нещо с кюфтенца. Докато разглеждах 2000 български рецепти попаднах на една постна манджа наречена Добруджанска яхния, която ми се видя вкусна. И ми хрумна да приготвя Добруджанска яхния с кюфтенца. Мисля че се получи доста добре.
Продукти
600-700 гр кайма смес
черен пипер
чубрица
4-5 червени чушки
1/2 ч.ч ориз
3 глави лук
3 моркова
200-300 гр. доматено пюре
глава целина
Приготвяне
Лукът и морковите се нарязват на ситно. Аз за по-лесно ги пуснах в робота. Запържват се в тефлонов тиган без мазнина или с 2 с.л. олио. След това се добавят чушките и целината нарязани на кубчета и всичко се пържи докато зеленчуците поомекнат. Прехвърлят се в тенджера и се долива вода. От каймата и подправките се оформят кюфтенца, които се пускат във врящата вода със зеленчуци.Когато изплуват се добавя ориза и се вари докато стане готов. Накрая се добавя доматеното пюре. Оставя се да къкри 20-30 минути. Преди сервиране може да наръсите с чубрица или пресен магданоз.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар