meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Добруджанска яхния с кюфтета meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

вторник, 3 март 2015 г.

Добруджанска яхния с кюфтета

Днес се чудех какво да сготвя. Исках да е нещо с кюфтенца. Докато разглеждах 2000 български рецепти попаднах на една постна манджа наречена Добруджанска яхния, която ми се видя вкусна. И ми хрумна да приготвя Добруджанска яхния с кюфтенца. Мисля че се получи доста добре.

Продукти

600-700 гр кайма смес
черен пипер
чубрица
4-5 червени чушки
1/2 ч.ч ориз
3 глави лук
3 моркова
200-300 гр. доматено пюре
глава целина 

Приготвяне

Лукът и морковите се нарязват на ситно. Аз за по-лесно ги пуснах в робота. Запържват се в тефлонов тиган без мазнина или с 2 с.л. олио. След това се добавят чушките и целината нарязани на кубчета и всичко се пържи докато зеленчуците поомекнат. Прехвърлят се в тенджера и се долива вода. От каймата и подправките се оформят кюфтенца, които се пускат във врящата вода със зеленчуци.Когато изплуват се добавя ориза и се вари докато стане готов. Накрая се добавя доматеното пюре. Оставя се да къкри 20-30 минути. Преди сервиране може да наръсите с чубрица или пресен магданоз.

Добър апетит!




Няма коментари:

Публикуване на коментар