meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Еклеров сладкиш с банани meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

неделя, 22 март 2015 г.

Еклеров сладкиш с банани

Всеки има своите мързеливи дни когато просто иска вкусна храна без много усилия . Това страхотно предложение от сайта В моята кухня! търпеливо си чакаше реда да бъде опитано. Оказа се че децата бяха много впечатлени от него, както и всички удома. А пък никак не е сложно. Препоръчвам ви да го опитате.

Продукти

за пареното тесто

250 мл вода
100 гр масло
4 яйца
150 гр брашно

за крема

1 пакетче крем нишесте ванилия
500 мл прясно мляко
захар на вкус

2 банана
1 кофичка заквасена сметана 
захар на вкус

Приготвяне

Маслото и водата се слагат на котлона да заврат. Добавя се брашното и се бърка докато се получи тесто. Когато се отлепи от стените на съда се сваля от котлона и се добавят едно по едно яйцата. Преди да се сложи следващото яйце, предишното трябва да се е смесило наплъно с тесто. Аз като за пръв път имах проблем с тестото и го пуснах в робота. Получи се идеално. Кремът се приготвя като млякото се кипва със захарта и се добавя нишестето разбито в малко вода или мляко. на дъното на намаслена тавичка се разстила равномерно тестото и се  пече до готовност (около 30-40 минути) Когато се охлади напълно отгоре се редят бананте, нарязани на кръгчета и се залива с крема. Сметаната се разбива със захарта и се нанася върху крема.

Добър апетит!




Няма коментари:

Публикуване на коментар