meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Лимоново пиле meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

четвъртък, 19 март 2015 г.

Лимоново пиле

Определено пилето много си пасва с лимон. Така че когато попадна на рецепта, която включва пиле и лимон обикновенно я приготвям за да я опитаме. Тази рецепта харесах от сайта My cooking book blog. Приготвих я обаче с бутчета защото нещо ми поомръзна филето. Какво използвах аз.

Продукти

5-6 цели бутчета
2-3 лимона
2 литра пилешки бульон ( аз го приготвих като сварих едни фенери мотаещи се във фризера, целина,корени от магданоз и моркови)
180 гр брашно
200 гр масло
магданоз

Приготвяне

Бутчетата се слагат във намаслена тавичка да се пекат. През това време се приготвя соса. Маслото се разстопява, добавя се брашното и за кратко се запържва. Налива се бульона и се бърка докато се получи гладка кашица. Налива се лиминовия сок ( около 60 мл) и се сваля от котлона. Поръсваме с наситнения магданоз и с него се залива месото. Оставя се да се пече десетина минути или до готовност.Сревира се с варен ориз или задушени зеленчуци.

Добър апетит!




Няма коментари:

Публикуване на коментар