meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Пълнена питка Бохча meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

понеделник, 2 март 2015 г.

Пълнена питка Бохча

Понякога решевам да приготвя питка за вечеря. Снощи след дълго чудене какво да сготвя се сетих, че съм попадала на доста апетитно изглеждащи снимки на Бохча или пълнена питка. Разликата с традиционната пълнена питка е че Бохчата първо се изпича и след това се издълбава и пълни. Повечето рецепти в интернет бяха с изпържено свинско или пилешко месо и други добавки. Но моята половинка не одобри тази идея.Питка пълнено с месо не му се понрави затова измислих моя импровизация. Оказа се доста сполучлива.

Продукти

600 мл топла вода
1 кубче мая
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
2 с.л. олио
брашно за меко тесто

за плънката

1 щафета колбас по избор
1 щафета топено сирене
200 гр заквасена сметана
кашкавал
3-4 с.л. царевица (замразена или от консерва)

Приготвяне

Маята се разтваря в топлата вода, добавят се останалите продукти и се замесва меко тесто. Оставя се на топло около час докато удвои обема си. Оформя се кръгла питка и се пече до суха клечка. През това време се прави плънката. Колбасът и топеното сирене се нарязват.Смесват се с царевицата и заквасената сметана и хубаво се разбъркват. Когато питката се изпече се изрязва голямо капаче, издълбава се и се пълни. Отгоре обилно се настъргва кашкавал, слагате капачето и печете още малко докато кашкавалът започне да се топи.

Добър апетит!
П.с. За съжаление забравих да я снимам :(

Няма коментари:

Публикуване на коментар