Понякога решевам да приготвя питка за вечеря. Снощи след дълго чудене какво да сготвя се сетих, че съм попадала на доста апетитно изглеждащи снимки на Бохча или пълнена питка. Разликата с традиционната пълнена питка е че Бохчата първо се изпича и след това се издълбава и пълни. Повечето рецепти в интернет бяха с изпържено свинско или пилешко месо и други добавки. Но моята половинка не одобри тази идея.Питка пълнено с месо не му се понрави затова измислих моя импровизация. Оказа се доста сполучлива.
Продукти
600 мл топла вода
1 кубче мая
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
2 с.л. олио
брашно за меко тесто
за плънката
1 щафета колбас по избор
1 щафета топено сирене
200 гр заквасена сметана
кашкавал
3-4 с.л. царевица (замразена или от консерва)
Приготвяне
Маята се разтваря в топлата вода, добавят се останалите продукти и се замесва меко тесто. Оставя се на топло около час докато удвои обема си. Оформя се кръгла питка и се пече до суха клечка. През това време се прави плънката. Колбасът и топеното сирене се нарязват.Смесват се с царевицата и заквасената сметана и хубаво се разбъркват. Когато питката се изпече се изрязва голямо капаче, издълбава се и се пълни. Отгоре обилно се настъргва кашкавал, слагате капачето и печете още малко докато кашкавалът започне да се топи.
Добър апетит!
П.с. За съжаление забравих да я снимам :(
Няма коментари:
Публикуване на коментар