meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Задушени зеленчуци на фурна meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

понеделник, 2 март 2015 г.

Задушени зеленчуци на фурна

С децата много обичаме броколи и карфиол. Затова когато колежката ми сподели тази рецепта реших че ще я опитаме в най-скоро време. Аз сама реших да сложа и броколи, иначе по оригинал е само с карфиол. Но ние ги обичаме едакво и двата зеленчука така че сметнах че е добра идея. Другата разлика е че по оригинална рецепта се прави в йенска тенджера, но тавата ми беше по-лесно достъпна.

Продукти

1 глава карфиол
1 глава броколи
500 мл прясно мляко
4 яйца
черен пипер
копър
кашкавал

Приготвяне

Броколито и карфиолът се накъсват на розички и се бланшират .Редят се в тавичка и се заливат с яйцата ,разбити с прясното мляко. Всъщност може би наистина е най-добре йенска тенджера с капак за да се задушат, защото в тавичката се пекат само. Слага се черен пипер вкус. Изпича се за 30 минути и обилно се наръсва с настърган кашкавал. Връща се още малко докато кашкавалът се стопи и като се извади се наръсва с наситнен пресен копър.

Добър апетит!





Няма коментари:

Публикуване на коментар