meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Свинско по македонски meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

събота, 7 февруари 2015 г.

Свинско по македонски

Зимата е сезона на свинското. И винското  биха допълнили колегите. Аз обаче виното го употребявам само за готвене. Днешната рецепта си харесах преди време от сайта El''s kitchen. И ето че й дойде реда. Оказа се несъмнено доста вкусна, даже голямата ми дъщеря, която не е фенка на чушките си изяде порцията без да мрънка. Което за нея е голямо постижение.

Продукти

700-800 гр свинско ( аз го направих с 1 кг вратни пържоли и ми се стори много месото)
2 буркана печени червени чушки
1 ч.л. червен пипер
1 глава лук
1 морков
400 гр заквасена сметана
магданоз

Приготвяне

Месото се н арязва на хапки и се изпържва. Най-добре в тефлонов тиган за да не се използва мазнина. Когато е  полуготово се добавят лука и морковите, нарязани на ситно. Когато и те се позапържат се сваля от котлона и се добавя червения пипер. Прехвърля се в тенджера, наливат се 2 ч.ч вода, добавят се чушките нарязани на шайби, слага се сол и се оставя да къкри до пълното омекване на месото. Котлона се изключва и се добавя сметаната. Хубаво се разбърква. Отгоре се наръсва магданоз.

Добър апетит!





Няма коментари:

Публикуване на коментар