Понякога гледам Йоли по 24 kitchen. Ако рецептата ми се стори интересна я записвам за опитване. Винаги съм била фенка на шкембе-чорбата. Обичам и гъбите. Затова тази рецепта привлече вниманието ми. Оказа се вкусна, дори моята капризна половинка похапна от нея. Оригиналът е ето тук.
Продукти
500 гр гъби печурки
1 и 1/2 ч.ч прясно мляко
50 гр. масло
червен пипер
чесън
оцет
Приготвяне
Гъбите се нарязват на едри парчета и се сваряват. Налива се толкова вода, колкото гъста искате да е супата. Когато са готови се налива млякото и се оставя да заври. Маслото се стопява ( можете да го препържите ако обичате така) и когато се махне от котлона се добавя червен пипер. Разбърквате хубаво и наливате при гъбите. По желание после се овкусява със скълцан чесън и оцет.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар