meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Гъбена шкембе-чорба meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

четвъртък, 5 февруари 2015 г.

Гъбена шкембе-чорба

 Понякога гледам Йоли по 24 kitchen. Ако рецептата ми се стори интересна я записвам за опитване. Винаги съм била фенка на шкембе-чорбата. Обичам и гъбите. Затова тази рецепта привлече вниманието ми. Оказа се вкусна,  дори моята капризна половинка похапна от нея. Оригиналът е ето тук.

Продукти

500 гр гъби печурки
1 и 1/2 ч.ч прясно мляко
50 гр. масло
червен пипер
чесън
оцет

Приготвяне

Гъбите се нарязват на едри парчета и се сваряват. Налива се толкова вода, колкото гъста искате да е супата. Когато са готови се налива млякото и се оставя да заври. Маслото се стопява  ( можете да го препържите ако обичате така) и когато се махне от котлона се добавя червен пипер. Разбърквате хубаво и наливате при гъбите. По желание после се овкусява със скълцан чесън и оцет.

Добър апетит!





Няма коментари:

Публикуване на коментар