Тази рецепта съм изпратила на списание Кулинарен журнал преди доста време и дори са я публикували. Но интересно защо я нямам в тефтера с рецепти ( това е по времето когато още нямах блог) Не знам кой е източника, от който съм я взела, просто тези дни разглеждах старите броеве на списанието и попаднах на нея. Реших пак да я приготвя, да я снимам и да я кача тук.
Продукти
1 кубче мая
1/2 ч.ч. вода
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
2 яйца
150 мл прясно мляко
брашно за меко тесто
за плънката
150 гр сирене
шарена сол
1 яйце за намазване
чубрица за наръсване
Приготвяне
Водата се смесва с прясното мляко и леко се затоплят. Маята се разтваря в тях. Добавяте останалите продукти и се замесва меко тесто което се оставя минимум половин час на топло да втаса. След това се късат топчета, колкото топка за тенис и се разточват на елипса. Слага се натрошено сирене и шарена сол.
Навива се на руло и после двата края се притискат един към друг за да се залепят.
Получените охлювчета се мажат с разбитото яйце и се ръсят с чубрица. Пекат се в предваритено затоплена фурна до златисто.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар