meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Пирожки с кайма meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

петък, 27 февруари 2015 г.

Пирожки с кайма

Тази рецепта търпеливо си чакаше реда. Вчера реших да я приготвя на половинката за закуска и след неговото одобрение я записвам. От сайта Веселият готвач е.

Продукти

3 бр яйца
1 кофичка кисело мляко
1 кубче мая
50 мл вода
1 с.л. захар
брашно за меко тесто

за плънката

400-500 гр кайма
чубрица
може и две сварени яйца по желание

Приготвяне

Разтворете маята в топлата вода и добавете останалите продукти. Замесете меко тесто и оставете на топло да удвои обема си. Ако искате топла закуска на сутринта, замесете тестото вечерта и го сложете в хладилник. На сутринта само пълните питките и печете. Изпържете каймата до готовност, сложете чубрицата ( или други подправвки според вашия вкус) и ако искате натрошените две яйца. Смесете хубаво, късайте топчета, разтеглете ги и сложете от плънката. Затворете и оформете питка колкото топка за тенис. Намажете с разбито яйце или само жълтък. Печете на 200 градуса.

Добър апетит!




Няма коментари:

Публикуване на коментар