Някои рецепти просто задминават другите. Виждам ги и изобщо не ги в слагам в списъка за правене, а директно отивам в магазина за нужните продукти. Така стана и с тази. Още щом я видях в Кулинарен журнал си казах, че няма да чакам да я приготвя. Сега е нейния момент.
Продукти
800-900 гр свинско месо ( най-добре от бут)
5-6 зелени чушки
4-5 червени чушки
3-4 моркова
2 ч.ч. кетчуп
3 с.л. мед
6 с.л. захар ( можете да намалите количеството на захарта, но аз обичам да се усеща добре)
1 ч.ч. вино
Приготвяне
Този път заложих на малко по-здравословното приготвяне на китайската храна. Нарязах месото на кубчета и ги запекох в намаслена тавичка. Когато стана готово добавих нарязаните чушки и моркови и пекох докато станаха почти готови, но още хрупкави. След това в купа смесих виното, кетчупа, захарта и меда. Изсипах ги при месото и зеленчуците и ги допекох още мако. Стана разкошно!
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар