Продукти
1 кофичка кисело мляко
1/2 кубче мая ( и това ми остана от Анджелика)
3 белтъка ( тях вече споменах откъде хартисаха)
1 с.л. сол
брашно за меко тесто
1 ч.ч. прясно мляко
Приготвяне
Маята се разтваря в млякото. Добавят се белтъците и останалите продукти и се замесва меко тесто. Оставя се на топло да удвои обема си. Хубаво е да е час. Разточва се на кора, която се навива на руло и се прави венец. Мажем с яйце и печем. После похапваме с шарена сол и сиренце.Ммммм.
Всъщност по оригинална рецепта в тефтера на баба след като се оформи руло се нарязва напречно на 12 парчета. Всяко се разточва на тънко, маже се с масло и се настъргва кашкавал. Навива се на руло и се връзва на възел. Редят се в намаслена тавичка едно до друго, мажат се с жълтък и се пекат.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар