meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Риба в гърне по охридски meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

понеделник, 26 януари 2015 г.

Риба в гърне по охридски

Отдавна вече не приготвям рибата само печена или пържена. Старая се да открия нови рецепти с които да разчупя стереотипа. Тази рецепта си избрах от сайта Rozali и си чакаше реда. За съжаление снимките не се получиха добре и оставям за следващото приготвяне.
Продукти

1 кг риба ( в моя случай скумрия нарязана на шайби)
8-10 картофа
1 глава лук
3 сл. доматено пюре
4-5 с.л. заквасена сметана
3-4 кисели краставички
1 к.ч. олио
червен пипер
1 ч.ч вино

Приготвяне

На дъното на гювеча се редят нарязаните на шайби картофи. Ръсите с универсална подправка и отгоре редите шайбите риба. Лукът се задушава за кратко и се добавя към гювеча. Слагате кръгчетата кисели краставички. Накрая олиото се смесва с малко червен пипер и се изсипва при всичко останало и хубаво се разбърква за да се смесят добре. Заливате с чашата вино и печете до готонвост. За да стане по бързо може да махнете капака. Накрая заливате със сметаната, разбита с доматеното пюре, връщате капака ако сте го махнали и задушавате още малко.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар