meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Пълнена кисела зелка meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

петък, 2 януари 2015 г.

Пълнена кисела зелка

Попаднах на тази рецепта в блога Вкусно с Йоли , който някога ме запали по кулинарните блогове. Преди това приготвях само рецепти от списания и книги. И един ден видях този блог. Беше любов от пръв поглед. Тази рецепта ми се видя страшно апетитна. А от нова година из хладилника се подмятаха няколко вратни пържоли, които обаче нямах никакво желание да правя на скара или на фурна. Но вече бяха размразени така че варианта да останат за друг път също отпадна. Така че това ми се видя доста добро решение.

Продукти

1 кисела зелка
600-700 гр вратни пържоли (Йоли я приготвя със свински гърди без кост)
2 стръка праз
2 с.л. олио
1 ч.ч. червен пипер
сол
черен пипер
чубрица

Приготвяне

Разлиствате внимателно зелката, така че листата да не се скъсат. Когато стигнете до кочана внимателно го изрязвате.Пържолите се нарязват на хапки. Месото се запържва в тефлонов уок тиган ( Малкото дъно позволява да използвате изключително малко олио защото зелето обича все пак мазнина. Аз запържих месото почти до готовност и тогава добавих олиото) След това нарязвате лука на дребно и го добавяте към месото като разтръсквате тигана хубаво над котлона за да се смесят ароматите. Пържи се още съвсем малко. Когато свалите от котлона се добавят подправките и се разбърква. Слагате част от плънката в средата и завивате с листа. Останалата част разпределяте между другите листа.Аз лично след като завих зелето го обърнах с дупката от кочана нагоре за да се запази формата на зелката най-добре. В тавичката се налива 1 ч.ч. вода и се пече на 180 градуса около 2 часа или малко повече.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар