Обожавам заек. Но моят мъж не яде. Затова се лишавах от това удоволствие. Реших обаче че не е честно, та той не яде и половината от любимите ми неща. Във фризера отдавна се мъдреха две пилешки пържоли, които сметнах че са добра компенсация за него. За останалите у дома-дългоушко в гърне. Оказа се че децата също го харсват, така че с чиста съвест мога да го включвам по-често в менюто. Рецептата е импровицазия, нещо като задушено. Получи се страшно вкусно.
Продукти
1 цял заек
2 моркова
1 корен от магданоз
2-3 дафинови листа
черен пипер на зърна
бахар на зърна
2 с.л. червен пипер
2-3 с.л- брашно
олио
чубрица
2-3 скилидки чесън
1/2 ч.ч вино
Приготвяне
Олиото ( около 3-4 с.л.) се смесва с червения пипер, брашното и чубрицата. Бърка се до гладка кашица и с нея хубаво се намазва целият заек отвън и отвътре. Слага се в намаслен гювеч. Добавят се останалите продукти и се залива с вода така че да покрие малко повече от половината заек. Слага се в студена фурна и се пече на 200 градуса около 2 часа и половина.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар