Отдавна се каня да си направя и все отлагам. Изведнъж излиза нещо друго и все не им идва реда. Днес обаче определено реших, че ще ям картофено ястие. И си спретнах пълнени картофи по моя рецепта. Имах един розмарин, който от доста време си чака търпеливо реда в хладилника и реших, че е крайно време да го вложа в нещо. А какво по-добро от печени картофи?
Продукти
10 по-едри картофа
300 - 400 гр шунка
200 мл течна сметана
няколко стръка пресен розмарин
половин щафета топено сирене
100 гр кашкавал
Приготвяне
Картофите се измиват много добре и се подсушават. Редят се в тавичка застлана с хартия за печене и се пекат до полуготовност. През това време шунката и топеното сирене се нарязват на дребно. Добавя се наситнения розмарин, сметана и настърганият на ситно ренде кашкавал. Всичко се разбърква хубаво. Картофите се обелват и внимателно се издълбават. Пълнят се със сместа и се връщат за още около 20 минути във фурната. Сервират се топли.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар