meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Масленица със сирене meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

четвъртък, 4 декември 2014 г.

Масленица със сирене

 Понякога решавам, че няма да правя манджа, а просто питка със сирене. Вярно че всеки се притеснява за теглото си, но не мога да се откажа от някои дребни удоволствия като топла питка понякога. Особено като я наръсиш с шарена сол и си чупнеш сиренце мммммм. Тази превъзходна питка е от сайта на една моя полу-адашка Didi love to cook . Изглеждаше превъзходно на снимките и естествено запазих рецептата за да я опитаме. Не успях да я снимам защото я оставих на домашните да я опекат и естествено беше нападната веднага щом е излязла от фурната. Да ми е за урок друг път да съм си тука :)

Продукти

1 ч.ч. прясно мляко
1 кубче мая ( авторката на сайта използва суха, но аз имам много жива)
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
3 яйца
50 гр разстопено масло
брашно за меко тесто

масло за намазване
натрошено сирене около 200 гр
шарена сол
яйце за намазване
сусум за поръсване

Приготвяне

Маята се разтваря в топлото мляко. Добавят се останалите продукти и се замесва меко тесто. Оставя се 15 минути да почине тестото. Разделя се на две и се разточват на тънки кори ( е не чак като за баница де) Мажем едната с масло, слагаме сиренето и ръсим със шарена сол. Покриваме с другата кора. Реже се на ленти, които се усукват по диагонал. Завиват се на кравай, който се слага в намаслена тавичка. Маже се с разбитото яйце и се ръси с сусам. Оставя се на топло да удвои обема си и се пече.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар