meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Многолистна питка meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

петък, 26 декември 2014 г.

Многолистна питка

Всички удома обожаваме домашно приготвените питки. Истинско удоволствие е да си похапнещ токущо извадена от фурната ухаеща погача. Тази Коледа реших да си приготвим домашна руска салата, питка и да добавим любимите ни мезета. За какво са ни пържоли при това положение? За Нова година смятам да добавя и парче от любимото ми синьо сирене. Разкош. Коледната питка приготвих от сайта Домашно приготвена храна.

Продукти

1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. кисело мляко
1 кубче мая
1 с.л. олио
1/2 с.л. захар
1/2 с.л. сол
брашно за меко тесто
жълтък за намазване
семена за наръсване

Приготвяне

Замесва се меко тесто и се оставя на топло да удвои обема си. Най-добре и най-бързо става в затоплена на 60 градуса и изключена фурна. Когато е готово се разделя на три топки. Всяка се разточва на правоъгълник и се маже с олио. Редят се една върху друга като последната също се маже. Завиват се на руло и се реже напречно на не много големи парчета. Редят се в тавичка и се оставя отново да втаса като преди това се мажат с разбития жълтък и се ръсят със семена по избор. Пече се до суха клечка.

Добър апетит!



Няма коментари:

Публикуване на коментар