Попаднах на тази рецепта доста отдавна дори я приготвях веднъж. Но не успях да я опитам. Днес реших да направя повторение за да преценя дали си струва да я добавя в блога ми. Оказа се сполучлива. Непретенциозна, но вкусна. Избрах я от сайта Готвач.
Продукти
600-700 гр свинско месо
6-7 картофа
3 с.л. лютеница ( по оригинална рецепта 1/2 консерва домати на кубчета)
1 среден морков
2 глави лук
2/3 ч.ч вино ( аз ползвах бяло защото такова имах иначе по рецепта червено)
магданоз
черен пипер
кимион
джоджен
2 с.л. брашно с връх
2 литра бульон ( Маги 10 зеленчука)
Приготвяне
Месото се запържва на тефлонов тиган. Добавя се наситнения лук и се пържи още малко. Налива се виното и се оставя да се изпари. Налива се бульона или вряща вода и подправка. Добавят се морковът и картофите на кубчета, както и подправките.Оставя се да къкри на слаб огън. Когато омекнат зеленчуците и месото се добавя лютеницата. Накрая се добавя брашното размито в малко вода и се доварява за кратко. Преди сервиране се ръси с наситнен пресен магданоз.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар