Продукти
4-5 картофа
1 среден морков
2 корена магданоз
шепа нарязана на ситно глава целина ( през зимата винаги имам запас във фризера, нарязана на кубчета)
корен пащърнак
2-3 с.л. заквасена сметана
2 с.л. Маги 10 зеленчука
2 пилешки фенера
Приготвяне
Фенерите се сваряват с подправката и зеленчуците. Прецеждат се с гевгир и зеленчуците се пасират, а месото се накъсва на ситни парченца. Може за кратко да запържите месото в масло или зехтин.Това го пропуснах защото глезадам да избягвам пърженето. Количеството вода за разреждане е по избор спрямо желаната гъстота. Накрая се добавя сметаната и хубаво се разбърква.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар