meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Мъфини с ябълки и карамел meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

понеделник, 22 декември 2014 г.

Мъфини с ябълки и карамел

Днес в училище имаше коледен базар. И естествено трябваше да измайсторя нещо. Едната идея беше за мъфини. Мина разбира се беше харесала нещо в някои от безбройните броеве на Кулинарен журнал, но как тактично да я обясня, че правенето на сложни украси просто не ми се отдава. Един единствен път опитах да направя домашен захарен фондан и резултатът трябваше да се изхвърли. Онзи ден приготвих пробно една рецепта за мъфини с ябълки и карамел, която се оказа доста сполучлива. От сайта 1001 recepti .Записвам я за повторение. Обичам ябълкови сладкиши. С карамел ммм.

Продукти

1 яйце
200 гр захар
250 гр брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
2 ябълки
250 гр кисело мляко
100 гр масло
10 с.л. захар

Приготвяне

Яйцето се разбива със захарта. Аз този път направих всичко в робота за по-бързо и лесно. Добавя се киселото мляко и разстопеното масло и отново се разбива. Брашното се пресява с бакпулвера и ванилията и се прибавя към сместа заедно с нарязаните на ситни кубчета обелени ябълки. Разбърква се за да се смеси всичко хубаво и се изсипва във формичките за мъфини. Пече се на 180 градуса предварително загрята фурна. 10 те лъжице захар се карамелизират и с карамела се заливат готовите мъфини.

Добър апетит!



Няма коментари:

Публикуване на коментар