Ние сме фенове на ориза. Всъщност май няма няой да не обича ориз както и картофи. Когато се чудя какво да приготвя най-често избирам да направя нещо с ориз или с картофи. Просто другите зеленчуци си имат фенове у дома както и все някой, който да не ги долюбва. Както е примерът с броколито -всички жени у дома го обичаме, но половинката не иска дори да го помирише. Аз и мъжът ми обожаваме гъби, голямата дъщеря им се мръщи, а майка е алергична. Сложна работа са това зеленчуците да ви кажа. Стига приказки, ето я и рецептата от сайта 1001 recepti .
Продукти
1 и 1/2 ч.ч ориз
1 по-голяма тиквичка
100 гр грах
100 мл бяло вино
500-600 гр пилешко филе
1 глава лук
2 моркова
100 мл течна сметана
3-4 ч.ч горещ бульон
100-150 гр настърган кашкавал
Приготвяне
Лукът се запържва заедно с наситнения морков. Добавя се пилешкото нарязано на хапки и се пържи докато порозовее. Сипвате ориза, грахта и тиквичката нарязана на кубчета и заливате с виното. Когато се изпари се наливат 3-4 ч.ч. горещ бульон или вода с Маги 10 зеленчука. Оставя се да къкри на слаб огън докато се свари ориза.Сваля се от котлона. Налива се сметана и се ръси с кашкавала. Разбърква се внимателно. Сервира се топъл.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар