meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Сач трикольор meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

петък, 14 ноември 2014 г.

Сач трикольор

Постоянно намеквам на домашните че ми се иска сач, но до сега не съм получила. Затова приготвям сачовете ва тавичка. Е и така стават вкусни, спор няма. Пък дано се сдобия и с истински сач. Благодарности на авторката на My candy kitchen за споделената страхотна рецепта.

Продукти

3-4 пилешки пържоли от бут

4-5 картофа
1 тиквичка
1 патладжан ( в рецептата на авторката няма, но имах един останал и да го оплозотворя)
1 кутия топено сирене на триъгълничета
 3 печени червени чушки ( аз употребих една голяма зелена защото нямаше червени)
1 глава лук
няколко капки соев сос
кашкавал за наръсване

Приготвяне

Смлях чушката и лука в робота за по-лесно и ги запекох на тефлоновия тиган. Нарязах обелените картофи на кубчета , тиквичката на кръгчета, а патладжана на полукръгчета и смесих всичко. Нарязах пържолките на хапки и ги добавих към зеленчуците.Наръсих с Маги 10 зеленчука и налях 1 чаша гореща вода. Накрая сложих топените сиренца и изпекох до готовност. Накрая наръсих с кашкавал и запекох колкото да се разтопи.
 Другият вариант, който приготвих наскоро беше като смесих със свински врат. Първо запекох месото за половин час и след това сложих зеленчуците. Пропуснах чушката и лука. След още половин час добавих една щафета топено сирене нарязано на ситно. Пекох общо час и 15 мин. Без вода. Накрая сложих кашкавал и върнах само колкото да се разстопи.

Добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар