meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Гризини Аперо meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

неделя, 23 ноември 2014 г.

Гризини Аперо

 Тази рецепта от доста време е в списъка с чакащи. Все не намирах повод за който да я приготвя за да я опитаме. Вчера реших, че ще ги приготвя за почерпка на колегите  по случай рождения ми ден. Много хрупкави гризини и приятни за похапване между другото. Благодарности на авторката на сайта Моите кулинарни съкровища. Единствено оформлението нещо не ми се получи много добре.

Продукти

1 пакетче суха мая или 1 кубче жива
300 мл вода
1 ч.л. сол
семена за наръсване по желание
зехтин за намазване
брашно за меко тесто
1 яйце за намазване

Приговяне

Брашното се пресява с маята и се добавя към водата. Слага се солта и се омесва меко не лепнещо тесто, което се оставя на топло да втаса. Късат се топчета, които се разточват на кора. Мажете със зехтин и събирате пак на топка, общо четири пъти. Последния път се реже на тънки ленти, които се усукват на спирали. Мажат с разбито яйце и се ръсят със семена. Пекат се до кафеникав загар.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар