Тази рецепта от доста време е в списъка с чакащи. Все не намирах повод за който да я приготвя за да я опитаме. Вчера реших, че ще ги приготвя за почерпка на колегите по случай рождения ми ден. Много хрупкави гризини и приятни за похапване между другото. Благодарности на авторката на сайта Моите кулинарни съкровища. Единствено оформлението нещо не ми се получи много добре.
Продукти
1 пакетче суха мая или 1 кубче жива
300 мл вода
1 ч.л. сол
семена за наръсване по желание
зехтин за намазване
брашно за меко тесто
1 яйце за намазване
Приговяне
Брашното се пресява с маята и се добавя към водата. Слага се солта и се омесва меко не лепнещо тесто, което се оставя на топло да втаса. Късат се топчета, които се разточват на кора. Мажете със зехтин и събирате пак на топка, общо четири пъти. Последния път се реже на тънки ленти, които се усукват на спирали. Мажат с разбито яйце и се ръсят със семена. Пекат се до кафеникав загар.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар