Продукти
200 гр сирене
200 гр кашкавал
125 гр масло
1 кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
брашно за меко тесто
кашкавал на кубчета за плънката ( по принцип се прави без плънка, но моят мъж ги използва за закуска и не би се заситил ако са съвсем без нищо)
Приготвяне
Содата се изгасява в киселото мляко. Кашкавалът и сиренето се настъргват на ситно ренде и се смесват с киселото мляко, маслото и брашното. Замесва се меко тесто. Оставя се да почине и се късат четири топки. Разточват се на кора и се режат триъгълничета. Слага се кашкавал и се завиват на кифлички. Пекат се до златисто-кафяво.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар