meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Канелени кифлички meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

понеделник, 10 ноември 2014 г.

Канелени кифлички

Тази рецепта търпеливо чакаше своя ред. Днес реших да оползотворя една извара, която стоеше самотна в хладилника и се сетих за тези кифлички. Оказаха се приказно вкусни и меки затова изказвам благодарности на авторката на Casa perfetta че ги е споделила с нас.

Продукти

3/4 ч.ч извара
1/2 кофичка кисело мляко
1/4 ч.ч захар
4 с.л. масло
ванилия
брашно за меко тесто
1 бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат

за плънката

масло
канела
захар
сушени лимонови корички

Приготвяне

Изварата, киселото мляко, захарта и маслото се разбиват в робот. Прехвърлят се в купа за месене и се добавят останалите продукти като предварително сте пресяли брашното с бакпулвера. Замесва се меко тесто за точене. Разточва се правоъгълна кора, която се маже с масло и се ръси със захар, канела и лимонови корички. Завива се на руло и се реже напречно на парченца. Пече се до златисто-кафеникав загар. Авторката на сайта предлага и глазура, която аз обаче пропуснах. Не ми остана време. Другия път ще опитам.

Добър апетит!










Няма коментари:

Публикуване на коментар