Продукти
3/4 ч.ч извара
1/2 кофичка кисело мляко
1/4 ч.ч захар
4 с.л. масло
ванилия
брашно за меко тесто
1 бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
за плънката
масло
канела
захар
сушени лимонови корички
Приготвяне
Изварата, киселото мляко, захарта и маслото се разбиват в робот. Прехвърлят се в купа за месене и се добавят останалите продукти като предварително сте пресяли брашното с бакпулвера. Замесва се меко тесто за точене. Разточва се правоъгълна кора, която се маже с масло и се ръси със захар, канела и лимонови корички. Завива се на руло и се реже напречно на парченца. Пече се до златисто-кафеникав загар. Авторката на сайта предлага и глазура, която аз обаче пропуснах. Не ми остана време. Другия път ще опитам.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар