meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Памук кренвиршки meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

неделя, 12 октомври 2014 г.

Памук кренвиршки

Много харесвам предложенията на Ваня Джорджевич за закуски. Онзи ден спретнах нейните Памук рогчета, но добавих кренвирши. Какво да се прави половинката не може да се засити без нещо местно (колко месо има в кренвиршите е друг въпрос). Оригиналната рецепта можете да видите в нейния сайт В моята кухня с мен Ваня Джорджевич.

Продукти

250 мл топло мляко
1 кубче мая
50 мл топла вода
1/2 пакетче бакпулвер
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
2 яйца (1 белтък за намазване)
семена за наръсване
брашно за меко тесто

Приготвяне

Маята се разтваря в леко топлата вода.Добавя се захарта и 1 лъжица брашно, след което се оставя да шупне.Добавят се останалите продукти и се замесва меко тесто. Оставя се 1 час на топло да втаса докато удвои обема си.Късат се топчета колкото за тенис и се разточват на елипси. Всяка елипса се реже на лентички, но не докрая. Слагга се парче кренвирш и се завиват.




Мажат се с разбития белтък и се ръсят със семена.




Пекат се на 200 градуса предварително загрята фурна.



Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар