meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Мусака с есенни зеленчуци meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

понеделник, 13 октомври 2014 г.

Мусака с есенни зеленчуци

Днес майка ме изненада с една голяма вкусотия и аз бързам да запиша рецептата за да я повторим.От страхотния сайт Вкуснотека е. Както съм казвала моята половинка не яде такива работи като карфиол и броколи от което обаче печелим ние защото има повече за нас. Хи-хи.
Шегата настрана, опитайте я и няма да съжалявате. Освен това броколито и карфиола са изключително полезни, да не споменавам колко са вкусни.

Продукти

1 глава броколи
1 глава карифол
500 гр кайма смес
3 големи моркова
1 с.л. Маги 10 зеленчука или кубче зеленчуков бульон
30 гр масло
черен пипер
сол
1 глава лук
1 скилидка чесън
червен пипер
зехтин

за бешамела

70 гр масло
3 с.л. брашно
300 мл прясно мляко
индийско орехче
черен пипер
настърган кашкавал

Приготвяне

Накъсайте карфиола и броколито на розички, а морковите нарежете на кръчета. Сварете ги с бульона или Маги 10 зеленчука. Запържете наситнения лук с чесъна и добавете каймата и подправките. Изпържете я до готовност. Разстопете маслото и запържете в него брашното. Бъркайте докато стане на каша и постепенно налейте прясното мляко като не спирате да бъркате. Варете докато се сгъсти като за сос. В намаслена тавичка изсипете каймата и зеленчуците и залейте с бешамела. Печете до златиста коричка и поръсете с настъргания кашкавал. Оставете във фурната само колкото да започне да се топи.

Добър апетит!







Няма коментари:

Публикуване на коментар