meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Бисквитена торта с шоколадов мус meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

понеделник, 20 октомври 2014 г.

Бисквитена торта с шоколадов мус

В петък мъжът ми имаше рожден ден! Пожелавам му да е жив и здрав още дълги години и все така да ни обича и да се грижи за нас! Понеже много обича бисквитени торти реших да му приготвя  тази.. Дали е торта или чийзкейк може да се спори, но какво значение има всъщност щом ни харесва? Рецептата взех от За жената.

Продукти

1 и 1/2 пакета обикновенни какаови бисквити
100 гр черен шоколад на парченца
1 кофичка течен шоколад

за крема

350 гр млечен шоколад на парченца
1/2 ч.ч. прясно мляко
1 голяма кофичка сметана
1  желатин (моя добавка)

Приготвяне на блата

Натрошете бисквитете например в робота. Двата вида шоколад се стопяват заедно на водна баня. Смесват се с бисквитите и хубаво се разбъркват. Разстилат се в тавичка и се притискат и изравняват за да се получи равен блат. Прибира се в хладилника. През това време си приготвя крема. Шоколада и млякото се слагат на водна баня докато се разстопи напълно шоколада. Изключва се котлона и се добавя сметаната, като се разбърква за да се смесят хубаво. Желатинът се разтваря в студена вода докато набъбне и после с гореща вода се разтваря. Добавя се към крема. Кремът се разпределя върху блата и се оставя за няколко часа в хладилник да стегне.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар