meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Яхния със забулени яйца meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

петък, 17 октомври 2014 г.

Яхния със забулени яйца

Тази рецепта е от графата чакащи. Харесах си я в сайта Кулинарен блог на Маги. Просто трябваше да се появи подходящия момент за да я приготвя. И снощи реших че именно нея ще направя за вечеря. Оказа се много вкусна, но смятам другия път да направя някои промени при приготвянето.

Продукти

10 яйца
1/2 буркан доматено пюре
2 глави лук
1 литър вода
1/3 ч.ч ориз
2 с.л. брашно
2 ч.л. червeн пипер
сол
чубрица
целина
магданоз

Приготвяне

Като казах промени смятам следващия път да сваря яйцата отделно защото снощи загоряха. Дали тенджерата беше малка не знам, но така за по- сигурно. Та смятам да ги направя като по Панагюрски. Варят се 5-6 минути за твърд жълтък. Отделно в тефлоновия тиган запържвам двете наситнени глави лук и прехвърлям в тенджера заедно с доматеното пюре. Добавям подправките и водата, предварително сгорещена в микровълновата. Оставям на котлона да ври 10-15 минути, но на средна степен за да не кипи. Добавям ориза (аз снощи го пропуснах защото правих славянски гювеч предната вечер и щеше да стане много оризово). Когато е готов слагам брашното и пипера разтворени в малко вода. Като поври още малко свалям от котлона и добавям яйцата. Отгоре се ръси разбира се наситнен магданоз.

Добър апетит!



Няма коментари:

Публикуване на коментар