meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Кекс с локум и лимонови корички meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

вторник, 14 октомври 2014 г.

Кекс с локум и лимонови корички

Обичам сайта на Йоли-всичко изглежда толкова красиво, че ти се иска да го опиташ. Тази жена притежава невероятен талант да оформя красиво всичко. Тази рецепта бях правила и преди. Само че реших да я публикувам след втория опит с надеждата да имам вече и хубави снимки. Уви отново не ми се получи. Но и без снимки, бъдете сигурни че става дума за нещо много вкусно.

Продукти

2 яйца
2 жълтъка
150 гр захар
200 мл олио
200 гр кисело мляко
240 р брашно
1/2 бакпулвер
лимонови корички
2 ванилии
1 кутия локум

за глазурата

2 белтъка
50 грама захар
1 ванилия

Приготвяне

 Яйцата и жълтъците се  разбиват със захарта до побеляване. Добавете олиото и след това млякото. Прибавете останалите продукти като преди това сте нарязали локума на малки кубчета. Разъбракйте хубаво всичко. Изсипете кекса в намаслена и поръсена леко с брашно формичка и го изпечете в предварително загрята до 170 градуса фурна. Разбийте белтъците на сняг, прибавете захарта и ванилията и разбийте още малко. Разстелете върху кекса (или щприцовайте както го е направила Йоли) и върнете във фурната докато леко порозовее.

Добър апетит!





Няма коментари:

Публикуване на коментар