Продукти
125 мл топло прясно мляко
250 мл топла вода
1 пакетче суха мая
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
60 гр разтопено масло
брашно за меко тесто
за варене
около 2 литра вода
50 гр сода бикарбонат
кренвирши
яйце за намазване
сусам за поръсване
Приготвяне
От изброените продукти замесете меко тесто и го оставете 1 час на топло да втаса. Разделя се на две топки и всяка се разточва на тънка кора. Изрежете дълги ленти, дебели около 2 см. Завийте кренвирша, срязан на половина. Водата се кипва със содата и кренвиршките се пускат за 1 минута. Изваждат се с решетеста лъжица и се редят в тава, застлана с хартия за печене. Мажат се с разбитото яйце и се ръсят със сусам. Пекат се до златисто кафяво на 200 градуса, предварително загрята фурна.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар