meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Баварски кренвиршки meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

понеделник, 15 септември 2014 г.

Баварски кренвиршки

Тези дни стане ли въпрос за закуска все отварям сайта В моята кухня с мен Ваня Джорджевич. Случайно попаднах на нейния блог, но много ми харесаха предложените закуски и ето че вече приготвям втора успешна такава. И друг път съм правила кренвиршки, но идеята да ги пусна за малко в кипяща вода е нова за мен. Станаха много вкусни.

Продукти

125 мл топло прясно мляко
250 мл топла вода
1 пакетче суха мая
1 ч.л. захар 
1 ч.л. сол
60 гр разтопено масло
брашно за меко тесто

за варене

около 2 литра вода
50 гр сода бикарбонат


кренвирши
яйце за намазване
сусам за поръсване

Приготвяне

От изброените продукти замесете меко тесто и го оставете 1 час на топло да втаса. Разделя се на две топки и всяка се разточва на тънка кора. Изрежете дълги ленти, дебели около 2 см. Завийте кренвирша, срязан на половина. Водата се кипва със содата и кренвиршките се пускат за 1 минута. Изваждат се с решетеста лъжица и се редят в тава, застлана с хартия за печене. Мажат се с разбитото яйце и се ръсят със сусам. Пекат се до златисто кафяво на 200 градуса, предварително загрята фурна.

Добър апетит!







Няма коментари:

Публикуване на коментар