meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Задушено свинско месо със зеленчуци meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

понеделник, 15 септември 2014 г.

Задушено свинско месо със зеленчуци

Въпреки че имам цял списък с чакащи рецепти понякога просто не знам какво да приготвя. Гледам, гледам, но нищо не ме вдъхновява достатъчно. Затова отварям любимите си блогове и се впускам в търсене. Понякога откривам нещо което ме грабва от пръв поглед и си казвам Ето това е нашата вечеря днес. Така стана и с тази чудесна рецепта от сайта Кулинарно. Отдавна не бях готвила свинско и ето че му е дошло ред.

Продукти

1 кг свинско
1 кг картофи
2-3 моркова
1/4 малка глава зеле
1 резен глава целина
1 глава лук
1 резен пащърнак
дафинов лист
Маги 10 зеленчука
червен пипер
кимион на зърна
пресен магданоз или листа целина

Приготвяне

Нарежете месото на хапки и го запържете. После добавете наситнения лук и пържете още малко. Добавят се червеният пипер и кимиона. После се слагат всички зеленчуци нарязани на кубчета, останалите подправки и се залива с литър, литър и половина горещ бульон ( в моя случай  с Маги 10 зеленчука) Оставя се на тих огън да къкри около час и половина или до пълното омекване на месото и зеленчуците. Когато е готово се маха от котлона и се ръси с нарязан магданоз или целина.

Добър апетит!



Няма коментари:

Публикуване на коментар