meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Памук погача meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

вторник, 16 септември 2014 г.

Памук погача

Обожавам топла питка със сирене и шарена сол. Но рядко си позволявам защото освен много вкусно е и много калорично. Обикновенно приготвям за семейните празници, когато така или иначе храната е порядъчно калорична. Обаче понякога просто не мога да издържа на изкушението. Тази погача съм си харесала от доста време и най-накрая реших, че не мога да чакам празник за да я приготвя. Благодарности на авторката на Черпак с мерак за споделената страхотна рецепта. Наистина питката беше като памук.

Продукти

1 кубче мая
1 ч.ч. топла вода
1 ч.ч. топло прясно мляко
1 ч.ч. олио
3 с.л. захар ( по оригинална рецепта са 5, но ми се видяха много и сложих 4 и пак сладнеше доста)
брашно за меко тесто
жълтък за намазване
семена по избор за поръсване

Приготвяне

Разтворете маята в топлата вода с 1 лъжица захар и я оставете за 15 минути. Добавят се останалите продукти и се замесва меко, нелепнещо тесто. Разделя се на две и всяко топче се разточва на тънка кора. Режат се дълги тригълници (ама какво обяснение само,но не мога да измисля друго, по-добре вижте оформянето на Зиче) оформят се кифлички, които се редят в дълбока тава, застлана с хартия. Мажат се с разбит жълтък и се ръсят по желание със семена. Оставя се 1 час на топло да втаса и се пече до суха клечка.

Добър апетит!




Няма коментари:

Публикуване на коментар