meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Пица от кайма meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

сряда, 3 септември 2014 г.

Пица от кайма

Въпреки че списъкът ми за правене е пълен, отново съм в чудене какво да приготвя за вечеря. Пилешко хапвахме снощи, значи отпада, картофи и ориз онзи ден, значи и това не става. И ето че в сайта на Кулинарен елексир откривам тази идея за пица от...кайма. Мисля че добре се получи, тъкмо оползотворих отворения буркан кисели краставички. Продукти за пицата, така както я направих аз.
Продукти

1 кг кайма смес ( да кажа че аз готвя за трима добре похапващи възрастни и 2 не толкова ящни деца)
сол
кимион
къри
чубрица
сушен магданоз
(подправките са според вкуса на правещия)
4 сварени яйца
4-5 кисели краставички
2 средно големи домата
кашкавал

Приготвяне

Омесих каймата с подправките и я разстлах на тънък пласт в голяма намаслена тавичка. Запекох я във фураната и когато беше почти готова наредих отгоре яйцата нарязани на кръгчета, краставичките и доматите на шайби. Бих сложила и гъби, но уви майка има алергия. Запекох докато станаха готови доматите и обилно наръсих с настърган кашкавал. Оставих във фурната колкото само да се разстопи, а не запече кашкавала.За съжаление снимката не е в добър вид особен увеличена. Другия път повече.

Добър апетит!





Няма коментари:

Публикуване на коментар