meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Пиле с ананас и лимоново ризото (2 в 1) meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

неделя, 7 септември 2014 г.

Пиле с ананас и лимоново ризото (2 в 1)

Отдавна се каня да приготвя Пиле с ананас. И ето че днес му дойде реда. За гарнитура направих Лимоново ризото. Рецептите са от сайтовете Храна за мойте канибали и Музика за свободното време. И двете обраха овациите вкъщи затова бързам да ги запиша. Обожавам комбинацията от сладко и солено, а ананасът чудесно се връзва с пилешко.

Продукти за пилешкото с ананас

800-900 гр пилешко филе
1 консерва ананас на шайби
200 мл течна сметана
6-7 с.л- соев сос
6-7 с.л. лимонов сок
6-7 с.л- зехтин
къри
чесън на прах
1 и 1/2 ч.л. нишесте
кората на 1 лимон


Приготвяне

Пилешкото се нарязва на хапки и се залива със соевия сос, лимоновия сок, зехтина, чесъна и кърито. Разъбрква се хубаво и се оставя 30-40 минути да престои в хладилника. През това време може да направите ризотото. После го запържете в тефлонов тиган и когато е готово добавете ананаса, нарязан на ситни парченца и сока от консервата. Оставете да покъкри малко и налейте сметаната. Нека да покъкри на слаб огън още 3-4 минути. Добавете размитото във вода нишесте и оставете леко да се посгъсти. Свалете от огъня и добавете настърганата кора от лимона.

Продукти за лимоновото ризото

1 и 1/2 ч.ч ориз
сок от лимон на вкус
кората на 1 лимон
1,2 литра бульон
1 глава лук
1 ч.ч бяло вино
пармезан по желание


Приготвяне

Лукът се запържва в тигана и се добавя оризът. Наливаме виното и оставяме да къкри докато изври на половина. Наливаме 300 мл бульон. Когато изври наливаме още 300 мл и така докато свърши бульонът. Когато се изпари цялата течност и оризът е сварен наливаме лимоновия сок и добавяме настърганата лимонова кора. Разбъркваме добре и сваляме от огъня.

Сервираме пилешкото с гарнитура от ризотото.

Добър апетит!





Няма коментари:

Публикуване на коментар