meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Пълнени питки meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

сряда, 27 август 2014 г.

Пълнени питки

Страхотна рецепта от сайта Cause it's always delicious. Приготвих ги след вечеря с идеята половинката да си взема на сутринта за работа и децата да закусват. Всички обаче поискаха да ги опитат още след като ги извадих от фурната. Е половинката винаги изявява подобно желание защото обожава топли тестени неща, а децата все се оправдават че вече са вечеряли. Тези питки обаче сигурно толкова са ги впечатлили, че решиха да ги опитат на момента. Превъзходни са!

Продукти

500 мл айрян
1 пакетче суха мая
1 с.л. захар
1 с.л. сол
зехтин
2 яйца
брашно за мека тесто

за плънката
шунка
кашкавал
кисели краставички
кетчуп по желание

Приготвяне

Най-добре си пригответе домашен айрян защото купеният е твърде солен. Добавете към него яйцата, солта, захарта и зехтина и хубаво разбийте. Добавете част от брашното и сухата мая. Размесете и добавете останалото брашно. Оставете на топло да удвои обема си. Най-добре в загрята до 60 градуса и изключена фурна. През това време пригответе плънката като нарежете на ситни кубчета кашкавала, шунката и киселите краставички. Когато тестото е готово късайте топчета, разтеглете ги, сложете желаното количество плънка и кетчуп и оформете топче. Може да ги намажете с разбит жълтък и да ги поръсите със семена по избор. Пека ги на 200 градуса предварително загрята фурна, защотото винаги докато ги оформям включвам фурната. Така пестя време да я чакам тепърва да загрява.

 Добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар