meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Мъфини с малини meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

неделя, 6 юли 2014 г.

Мъфини с малини

Обожавам лятото с изобилието на плодове. Череши, кайсии, малини, диня, направо е вълшебство.
Днес се завърнахме от гостуване в Берковица. Обичам да ходя там, много красив град е. И спокоен. Покрай другите неща си донесохме и една кутия пълна с малини. Понеже бабите винаги ни приготвят нещо да си донесем за вечеря (да не готвим като си дойдем късно удома) аз нямаше какво да правя. Обаче нали скоро нищо не съм правила, ме засърбяха ръцете. И реших да оползотворя част от малините. Пък и попаднах на подходяща рецепта от Кулинарен журнал.

Продукти

2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. захар
1 бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
канела
кората от 1 лимон ( или готови лимонови корички)
2 яйца
1/2 кофичка кисело мляко
малини
орехови ядки

За поръсване ( аз го пропуснах )
1/4 ч.ч. брашно
1/3 ч.ч. захар
30 г р масло


Приготвяне

Брашното и захарта се смесват. Добавят се бакпулверът, содата, канелата , лимоновата кора. В отделен съд се разбиват яйцата (може и с миксер) Добавя се киселото мляко и хубаво се разбива. Яйцата и млякото се добавят с бъркане към брашнената смес. Накрая се добавят малините и ореховите ядки и се разбърква внимателно. Формичките се пълнят до 1/3 . Продуктите за поръсването се смесват и се разпределят във формичките. Пекат се в предварително загрята на 180-200 градуса фурна.


Добър апетит!






Няма коментари:

Публикуване на коментар