Продукти
125 мл прясно мляко
половин кубче мая
2 с.л. захар
100 гр масло
4 яйца ( 1 жълтък за намазване)
1/2 ч.л. сол
брашно за меко тесто
салам и кашкавал за пълнеж
семена за наръсване
Приготвяне
Маята се разтваря в прясното мляко. Добавят се разбитите яйца, разстопеното масло, солта и захарта и се разбърква. Накрая се добавя брашно за да се получи меко, нелепнещо тесто. Оставя се да втаса около половин/един час. Късат се малки топчета, разтеглят се и се слагат от нарязаните наситно салам и кашкавал. Оформят се на топчици и се мажат с разбития с малко прясно мляко и олио жълтък. Ръсят се със семената и се пекат в предварително загрята фурна.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар