Обичам картофени неща. Всякакви. И картофи. Пържени, печени, варени. Мисля че мога да посоча картофите за любимата ми храна, а другото е просто допълнение. Отдавна се каня да приготвя това ястие с картофи и ето че най-накрая дойде и неговия ред. Лесно е и не изисква кой знае какви продукти и подготовки. Избрах си рецепта от сайта на Bon apeti
Продукти
1.5 кг картофи
200-300 гр шунка или бекон
100-150 гр настърган кашкавал
1/2 глава лук
сол
черен пипер
Приготвяне
Картофите се сваряват и обелват. Настъргват се на едро ренде. Шунката или беконът се нарязват на кубчета и се запичат на тиган без мазнина.Добавя се наситнения лук и се пържи до златисто кафяво. Добавят се настърганите картофи, малко масло, сол и черен пипер.Притиска се за да се изравни и върху горната страна се настъргва кашкавал. Когато се запече отдолу с помощта на чиния се обръща за да се запече и отново се настъргва кашкавал.
Добър апетит!
P.S. Тук реших да го снимам приготвено в тава защото така ми беше по-лесно да го приготвя.
Няма коментари:
Публикуване на коментар