meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Домашен сладолед meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

понеделник, 14 юли 2014 г.

Домашен сладолед

Отдавна ми се иска да си направя домашен сладолед. Когато дойде лятото всички вкъщи тръсят сладолед. И защо да не приготвя домашен такъв? От доста време съм си набелязала тази рецепта в сайта Plovdiv week и ето че дойде нейния ред. Според мъжа ми прилича на сладоледа от едно време, а и децата много го харесаха. Така че определено ще има повторение. Другия път обаче няма да изядем шоколада предвиден за него както направихме този път. Или поне се надявам.

Продукти

1 кутия кондензирано мляко
500 мл прясно пълномаслено мляко
500 мл течна сладкарска сметана
3 бр яйца
300 гр захар (или повече според вкуса)
2 пакетчета ванилия
150-200 гр шоколад

Приготвяне

Яйцата се разбиват с половината захар и ванилията. Аз лично го направих в робота. Млякото се загрява и се маха от котлона, а яйчната смес се сипва на тънка струйка като се бърка непрекъснато. Може да го направите в робота или с миксер директно в съда, в който се стоплили млякото. Върнете на котлона на много слаб огън като бъркате непрекъснато за около 5 минути. Охладете напълно. Сметаната се разбива с останалата захар, долива се към яйчната смес и се добавя кондензираното мляко. Разбива се хубаво. Сложете готовия крем в подходящ съд и приберете във фризера или камерата. От време на време разбивайте с миксер за да не се образуват кристалчета. Преди последното разбиване сложете натрошения шоколад.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар