meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Кифлички с кайма meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

четвъртък, 10 юли 2014 г.

Кифлички с кайма

Всъщност оригиналното заглавие е Кифлички калцоне с плънка от кайма в сайта Вкуснотека .Но понеже аз спестих част от продуктите реших да пропусна и част от заглавието. Обикновено успоредно с вечерята или малко след нея приготвям и закуската на половинката за следващия ден. Тези кифлички обаче така му се харесаха, че по-голямата част от тях бяха изядени на вечеря. Притесненията ми, че ще се получи голямо количество ( в сайта пишеше 40 бройки)  и ще останат, бяха неоправдани. Получиха ми се доста по- малко (сигурно защото ги направих големи) и по-голямата част бяха изядени вместо вечеря.

Продукти

за шупване на маята

1/2 кубче мая
3 с.л. брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
50 мл топла вода

за тестото

125 мл топла вода
125 мл топло мляко
брашно за меко тесто
150 мл олио (аз сложих 1 с.л. зехтин)

за плънката както я направих аз

500 гр кайма смес
2 жълтъка ( останаха ми от друго нещо и да не се изхвърлят)
черен пипер
кимион
червен пипер
чубрица

за намазване

1 жълтък разбит с малко олио и прясно мляко
чубрица или шарена сол

Приготвяне

Продуктите за шупване на маята се смесват и разбъркват добре след което се оставят на топло за около10 минути. Например в загрята до 60 градуса и изключена фурна. После се смесват с останалите продукти за тестото и се приготвя меко нелепнещо тесто което се оставя да втаса докато удвои обема си. През това време каймата се изпържва докато се изпари водата. Когато е готова се слагат жълтъците и се бърка докато и те са готови, след което се слагат подправките. Тестото се разделя на две топки, които се разточват на елипси. Режат се триъгълници, слага се плънка и се завиват на кифлички. Мажете с разбития жълтък и ръсите с чубрица. Пекат се на 200 градуса предварително загрята  фурна.

Добър апетит!



Няма коментари:

Публикуване на коментар