Тази рецепта си я харесах от...един пакет с брашно. Преди да започна да купувам само от 5 кг си взимах от 2 кг на София мел и реших да я пробвам. Оказа се доста сполучлива и естествено влиза в списъка. По принцип аз рядко ползвам суха мая и то най-вече за хлебопекарната, но ето как е по оригинална рецепта
Продукти
500 гр брашно (винаги има шанс да отиде малко повече нали знаете)
1 пакет суха мая или 1 кубче прясна
2 щипки захар
1/2 ч.л. сол
100 гр масло
1 яйце
плънка
250 гр шунка
30 гр кашкавал
черен пипер
(или каквото си изберете вие)
Приготвяне
Сухите продукти се смесват добре. Яйцето се разбива с млякото и се добавя разстопеното масло. После и брашнената смес. Готовото тесто се оставя около 1 час на топло да удвои обема си. Това както вече съм казала може да стане в загрята на 60 градуса и изключена фурна.Кашкавала и шунката се нарязват на ситно и се добавя пипера. Оформят се питки и се слага от плънката. Мажат се с жълтък и се ръсят със семена. Може да се оставят да втасат още 15 минути ( ако гладните не са изгубили търпение) Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар