На тази рецепта попаднах в списание Кулинарен журнал преди доста време. Но ето че дойде реда да я направя.За пръв път прилагам снимки направени с телефон, но като няма други...
Продукти
1 кофичка кисело мляко
1 ч.л. сода
50 мл олио
1 щипка сол
брашно за меко тесто
За плънката
400 гр кайма смес
сол
чубрица
черен пипер
1 жълтък за намазване
ким за наръсване или по оригинална рецепта сушена мащерка
Приготвяне
Содата се разтваря в киселото мляко. Добавят се останалите продукти и се замесва меко тесто. Оставя се половин час да почива, а през това време каймата се изпържва (аз винаги го правя в тефлонов тиган без мазнина) и се добавят подправките. Тестото се разточва на не много дебела елипса и се режат с помоща на по-голяма чаша кръгчета. Слага се от каймата и се прихлупват като краищата се притискат за да не изпадне плънката. Мажат се с разбит жълтък и се ръсят с ким или мащерка. Пекат се в предварително загрята фурна.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар