meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Питки за сандвич джоб meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

петък, 16 май 2014 г.

Питки за сандвич джоб

Вчера бях в чуденка какво да направя на половинката за закуска. И ми хрумна, че може да е джоб. И без това имаше салам от тънко нарязания. Харесах си рецептата от сайта Ginger cookies   Получиха се много вкусни питчици и затова рецептата ще бъде запазена за потворение.

Продукти

1 ч.ч. топла вода
1 суха мая
1 равна с.л. сол
2 равни с.л. захар
1 с.л. зехтин или олио
брашно за меко тесто

за плънката така както я направих сега
3-4 кръгчета колбас по избор
4 лентички кашкавал
няколко кръгчета домат
няколко кръгчета краставица
1 листо салата
майонеза (или масло) за намазване

Приготвяне

Маята се разтваря в топлата вода. Добавят се останалите продукти и се замесва меко тесто. Загряваме фурната до 60 градуса и изключваме. Слагаме тестото за 1 час. Аз успях да направя 5 питчици от това тесто. От топчетата разточих елипси. Докато точех загрях фурната на 230 градуса. Пишеше че е много важно температурата да е достигната за да се получат хубави джобове. Сложих елипсите направо върху решетката и ги пекох на пица нагряване (долен реотан с вентилатор) Не съм отваряла фурната докато се пекоха, още едно важно условие според авторката. После ги извадих  и ги сложих в кутия, която старателно покрих с кърпа за да омекнат. И естествено накрая ги срязах по дължина и ги напълних.

Добър апетит!



Няма коментари:

Публикуване на коментар