Продукти
1 кг брашно
1 кубче мая
5-6 яйца
200 мл смес олио и масло
200 мл прясно мляко
250-300 гр захар
кората на един лимон
за плънка стафиди, сушени боровинки, парченца шоколад и каквото още ви се прииска
Приготвяне
Маята се разтваря в леко топлото мляко.Хубаво е всички продукти да са със стайна температура. Яйцата се разбиват хубаво и се смесват с маята. Добавят се останалите продукти. Някъде четох че мазнината се добавя при измесването за да се образуват конци. Ще го пробвам другият път. И така оставих го да втасва в добре затоплена стая, завит с одеало. Цяла нощ. На сутринта го сплетох и го оставих в топла фурна (60 градуса) да втаса още за един час. Тази година го оставих да втвасва в хлебопекарната на програма тесто, но три цикъла по час и половина. Следи сплитането го намазах с разбит с малко олио жълтък и го наръсих със захар.Изпичането става до суха клечка.
Добър апетит!
Е този не е от най-сполучливите!
ОтговорИзтриванеАми на нас си ни харесва :)
Изтриване