meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Велинградска картофена чорба meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

четвъртък, 24 април 2014 г.

Велинградска картофена чорба

Удома нищо не отива напразно. Просто му се измисля ново предназначение. В случая ставаше дума за вода от варенето на спагети с добавена вътре моята любима подправка  Маги 10 зеленчука. Всъщност това си беше превъзходен зеленчуков бульон, но да ви кажа откак открих тази подправка хич не ползвам бульон на кубчета. Някак си тази подправка ми се струва по-ароматна и я ползавм почти навсякъде. Та понеже се отклоних от темата, стана ми жал да го хвърля това бульонче и реших да спретна супа. Преди време бях харесала тази рецепта от книгата 1500 рецепти на Бон апети. Някои неща обаче реших да променя по мой вкус.

Продукти

3 л вода (всъщност приблизително защото както казах я правих в бульона от варенето, а него определено не съм мерила)
2 с.л. Маги 10 зеленчука
4-5 големи картофа
2 моркова
сушен магданоз
сушен джоджен
чубрица 
1 яйце
половин кофичка кисело мляко

Приготвяне

Водата се кипва с подправката. Картофите и морковите се настъргват на едро ренде и се сваряват в кипналата вода. Когато са готови се слагат подправките. Яйцето се разбива в киселото мляко и се налива на тънка струйка малко от бульона, като се бърка непрекъснато. После всичко се сипва в супата и се кипва повтроно.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар