meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Пиле Тика масала meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

четвъртък, 10 април 2014 г.

Пиле Тика масала

 В последно време май готвя само с пилешко. Добре че не са се сетили да кажат че ще започнем да кудкудякаме. Шегата на страна. Това е една много вкусна рецепта с микс от подправки. Винаги съм казвала, че подправките правят яденето. Особено ако става дума за индийска храна. Тази великолепна рецепта е от сайта Гозбите на Люсил

Продукти

700 гр пилешко филе
щипка сол
кориандър
кимион
8 с.л. кисело мляко
1 глава лук
3-4 с.л. подправка (1 с.л. кориандър, 1 с.л.кимион, 1с.л. канела, 1 с.л.джинджифил, 1с.л. индийско орехче, няколко зрънца кардамон,1 ч.л. чарамфил) Всичко се обърква заедно и това е подправката грам масала
250 мл доматено пюре
200 мл течна сметана
 2 ч.ч. ориз
куркума
2-3 шепи замразен грах
1 ч.л. захар

Приготвяне

Месото се реже на хапки и се овалва в киселото мляко. Добавяме сол, кориандър и кимион към хапките и ги запичаме за кратко във фурната. Около 15 минути. Лукът го нарязах в робота и го задуших в малко масло. Понеже нямах пресен джинджифил, а чесън половинката не обича ги прескочих. След като се позапържи лука добавям подправката грам масала и разбърквам хубаво. Наливам доматите и захарта плюс малко водичка за да не е толкова гъсто и оставям да къкри известно време. Добавяме сметаната и отново разбъркваме. Към соса слагаме хапките месо и оставяме да се задуши. Отделно сваряваме ориза и грахта, а когато водата изври добавяме малко куркума. Върху основата от ориз слагаме месо със сос и така сервираме.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар