meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Пилешки сач meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

четвъртък, 10 април 2014 г.

Пилешки сач

Нямам сач затова всичко приготвям в тавичка, но пък така е името на ястието в Споделено от кухнята на Elti и такова го оставям. Може някой ден пък да си купя и сач, кой знае. Голяма вкусотия е да знаете. И доста калорично, но какво да се прави. Картофите са моя добавка, попданах някъде на тази идея и ми се стори старохтно. Да си призная снощи дори изядох голяма част от тях с най-голяма наслада. И ето без повече размотаване нужните

Продукти

100-150 гр пържени картофи (особено ако и при вас има опаснот да изядете част от тях преди да ги сложите в сача)
600-700 гр пилешко филе или месо от бутчетата
500 мл течна сметана
1 с.л Маги 10 зеленчука
3-4 шепи царевица
1 щафета топено сирене
100 гр гъби за тези, които обичат
6-7 кисели краставички

Приготвяне

Ами бързо и лесно. Режем пилешкото на кубчета, сиренето на кръчгета, а краставичките на жулиени и всичко смесваме в сача/тавичката. Ако имаме готови пържени картофи ги добавяме, ако не си изпържваме . Доливаме сметаната, слагаме царевицата, подправката и гъбите на филийки. Разбъркваме хубаво и печем около половин час. Може да оставим около 200 мл от сметаната за накрая за да е по-сочно. Изсипваме я след изваждането от фурната и пак разбъркваме. По желание също може и да настържем малко кашкавал отгоре и да сложим във фурната само колкото да започне да се топи.

П.С. Снимано е в гювеч защото си нямам сач, а последния път за по-лесно го направих в глинен гювеч .

Добър апетит!



2 коментара:

  1. Райна, благодаря за доверието към рецептата! Радвам се, че ви е харесало! Не се съмнявам, че на фурна също се получава вкусно, но у нас половинката отговаря за сача и така прехвърлям част от кулинарните задължения :) Пожелавам и на теб да си купиш в скоро време сач. Сърдечни поздрави и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Това стана една от любимите ни рецепти! Благодаря за споделянето!

      Изтриване